Präntööläiset kokoontuivat ennen työväen vappupäivän marssia ensin Palosaarella ja marssivat sitten yhtenä joukkona kaupungin keskustaan.
Vaasan työväenmuseossa esitellään työväenliikkeen perinteitä ja historiaa lähinnä valokuvien ja erilaisten esineiden avulla. Museossa on myös erilaisia vaihtuvia teemanäyttelyjä.
Työväenmuseo sijaitsee Palosaaren järjestötalossa Vaasassa. Oikein sopiva paikka sillä Palosaari oli pitkään teollistumisen alkumetreillä työläisten kaupunginosa. Puuvillatehdas tarjosi elannon enimmillään 1500 työläiselle, ja ihmiset halusivat mielellään asua tehdasalueen lähistöllä. Myös sokeritehdas ja höyrymylly tarjosivat työtä kaupunkilaisille. Järjestötalo rakennettiin talkoilla vapaaehtoisvoimin 1950–1960-luvuilla.
Museon perusnäyttely kertoo vaasalaisten työläisten ja työväenliikkeen historiaa 1850-luvulta 1990-luvulle lähinnä valokuvin, lehtileikkein ja esinein. Työväenliikkeen ensisijaisin tehtävä oli työläisten oikeuksien vaaliminen, mutta yhdistykset järjestivät myös tansseja ja teatteriesityksiä, joita on taltioitu valokuviin. Enimmillään yksiin tanssiaisiin osallistui 700 henkilöä. 1940–1950-luvuilla julkaistiin myös ”Vapaa sana” –lehteä.
”Fannyn koti” on perusnäyttelyn toinen tärkeä osa. Fanny Männistö ansaitsi elantonsa Työväenosuusliikkeen leipomossa, ja hän toimi aktiivisesti myös työväenyhdistyksessä. Hän asui Palosaarella aina kuolemaansa saakka 1990-luvulla. Omaiset lahjoittivat hänen irtaimistonsa ja henkilökohtaiset esineensä museolle. Ne muodostavat nyt keskeisen osan näyttelyä, joka kertoo, miten palosaarelaiset eli präntööläiset asuivat, miltä työläisten elämä näytti ja mitkä tavarat olivat heille tärkeitä.
Museossa on noin 4 800 niteen kirjasto, joka sisältää yhteiskunnallisia teemoja käsitteleviä teoksia mutta myös kaunokirjallisuutta. Lisäksi museo ylläpitää arkistoa, jossa on sanomalehtiä, lehtileikkeitä ja asiakirjoja sekä runsas valokuvakokoelma. Kuva-aineistoa on peräti vuodesta 1862 aina 1990-luvulle saakka. Valokuvat kertovat vaasalaisten historiaa ja kuvaavat 1900-luvun alun Vaasaa. Rakennuksia on purettu, muoti on muuttunut ja hevoset ovat vaihtuneet autoiksi.
Vaihtuvat teemanäyttelyt käsittelevät yleensä eri näkökulmia työväenjärjestöjen toimintaan ja työn historiaan.
Museossa on toistaikseksi esillä näyttely "Rauha".