Museon vanhin esine on tuohirasia vuodelta 1541, ja museossa on myös kirstu 1600-luvulta.
Verner Rasmuksen museo on erikoinen museo, jossa on ainutlaatuinen kokoelma posliiniesineitä. Museo on monipuolinen vierailukohde jännittävine yhdistelmineen talonpoikaishuonekaluja, maatalousvälineitä ja kirjoja.
Verner Rasmus oli Vöyrillä vuosina 1901–1988 elänyt talonpoika. Hän asusti kotitilalla, Arvidsgårdenissa, kolmen sisaruksensa eli Viktorin, Arvidin ja Ainan kanssa. Arvidsgårdenin päärakennus on vuodelta 1913. Verner asui Vöyrillä koko elämänsä muutamaa Kanadassa viettämäänsä vuotta (1927–1931) lukuun ottamatta. Hän sai elantonsa maataloudesta mutta hän oli myös harrastajamuusikko, nikkari, maalari ja keräilijä.
Alkaessaan 1930-luvulla kerätä museokokoelmaansa hän kulki huutokaupoissa, hankki vanhoja esineitä vaihtokaupoilla tai siivosi ”romua” ihmisten vinteiltä. Hän oli jo lapsena innostunut keräämään tavaroita, joita näki vöyriläisten heittävän pois. Keräily alkoi kahvikupeista ja monenlaisesta porsliinista. Vähitellen kodista tuli museo, jossa Verner opasti kävijöitä ja esitteli omatekoisissa vitriineissä säilyttämiään esineitä.
Porsliinikokoelma kasvoi vuosien saatossa niin mittavaksi, että se täyttää nykyään kokonaisen huoneen katosta lattiaan. Kokoelmissa on mm. paikallisten ruukuntekijöiden valmistamia astioita ja savivateja, Grönvikin ja Bergan ruukkien lasia ja Vernerin itsensä rakentama viulu. Verner Rasmus rakensi myös klaveerin, jonka hän lahjoitti Turun Sibelius-museolle.
Tuvassa on vaikuttava kokoelma erilaisia tuoleja, ja kamarin seiniä komistavat käsinmaalatut, kartanotyyppiset tapetit. Rasmus on tarkasti kirjannut muistiin joka esineen omistajan ja alkuperän. Täällä on Karl Hedmanille, taiteenkeräilijälle ja Pohjanmaan museon perustajalle, kuuluneita esineitä.
Verner Rasmuksella oli myös taiteellisia taipumuksia, ja hän piirsi monia kuvia kotipaikastaan; tilasta on piirustuksia ennen 1900-luvun alkupuolen tulipaloa, jolloin osa Rasmusbackenia tuhoutui.
Museo on yleensä avoinna vain sopimuksesta, mutta Vöyrinpäivillä heinäkuun alussa se on avoinna yleisölle päivän ajan.